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Steps:- Heat 1 tbsp oil. Once it is hot add in 1 tsp mustard seeds (raie) and let it crackle. You can also add in a few curry leaves at this stage. Next goes in 1 large onion and 1 large potato, chopped (obviously). Here 1 green chili can also be added. Add in a little salt to taste. Adding salt at this stage will fasten the cooking process. Cover and cook till the potatoes are soft. Time to add in 2 pureed tomatoes. Cook till the oil oozes out. Spice up masala seviyan with ¼ tsp turmeric powder , […]
Know MoreSteps:- Wash pumpkin in running water well. Then peel the skin off from the pumpkin with a peeler and remove the seeds. Then chop them into equal size small cubes. Steam the chopped pumpkin pieces in a steamer for 15 minutes. In the meantime soak the almonds in 1/4 cup of warm milk. You can steam it with Idli steamer plate by adding a cup of water or pressure cook it with a cup of water for two whistles. Once the pumpkins are steamed, it will be soft and transparent. Now blend it with soaked almonds along with the milk […]
Know MoreSteps:- कटे हुए टमाटर, हरी मिर्च, और अदरक को मिलाएं। 1 – 2 बड़े चम्मच पानी का उपयोग करके ब्लेंडर में एक चिकनी प्यूरी बनाएं। एक कढ़ाही में 2 बड़े चम्मच घी गरम करें। कुरकुरा होने तक फॉक्सनट्स (मखाना) को भूनें। भूनते समय हिलाते रहें। एक प्लेट में निकाल ले। उसी कढाई में काजू डालें और हल्का सुनहरा होने तक भूनें। एक प्लेट में इकठे करें। उसी कढाई में बचा हुआ घी गरम करें। #Cee PeeJeera और #Cee Pee #KaaliMirch डालें। 10 – 20 सेकंड के लिए भूनें। इसके बाद टमाटर का मसाला डालें और कम आँच पर मसाला भूनें। […]
Know MoreSteps:- साबूदाना को कम से कम 3 घंटे के लिए जरुर भिगोएं। इसके बाद उसमें से पानी निकाल दें और आलू उबाल कर छील लें। भूनी हुई मूंगफली को पीस कर अच्छे से पाउडर बना लें। इसके बाद मूंगफली पाउडर, सी पी सेधा नमक और चीनी साबूदाना के साथ मिक्स कर लें।#ceepeespices अब एक पैन में घी गर्म करें और उसमें सबसे पहले सी पी जीरा भूरा होने तक भूने। इसके बाद इसमें कड़ी पत्ता और हरी मिर्च डालें। इसमें अब अदरक घिस कर डालें। इसे तब तक फ्राई करें जब तक अदरक की खुशबू ना जाए। फिर इसमें आलू […]
Know MoreSteps:- To make jeera aloo, you just need to boil some potatoes first Make sure potato is just cooked not crumbly. Let potatoes cool down, then peel them and chop in small cubes. Heat 3 tablespoon ghee till hot. Keep it on medium flame. Add 2.5 teaspoons Cee Pee Spices Whole Jeera and let them crackle. Stir continously as the cumin seeds will begin to crackle quickly. Once the seeds crackle and change color, then add 2 to 3 finely chopped green chilies. Add Potato & mix well. Add Cee Pee Spices Sendha Namak as per taste. Saute the potatoes […]
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